Prins Carl Philip ser STCC som ett andningshål. Foto: Bildbyrån

”Tänker inte på att jag är prins”

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med SVT Sport berättar Prins Carl Philip öppenhjärtigt om STCC-karriären, och avslöjar bland annat vad familjemedlemmarna tycker om hans körande. ”Det finns några i familjen som hade velat ta min plats, men mamma är lite orolig”, säger prinsen.

I Falkenberg i fjol vann prins Carl Philip sin första STCC-seger. SVT Sports motorexpert Jonas Kruse fick en lång intervju med prinsen i samband med tävlingarna på samma bana den gångna helgen.

– Racingen är som ett andningshål för mig, jag kan komma hit och vara mig själv, det känns som att man är som alla andra. Jag hämmas inte av att jag är prins, det är inget jag tänker på när jag kör, då handlar det bara om att köra så snabbt som möjligt.

Prinsen är ju hertig av Värmland, med rätt förutsättningar, skulle han kunna tänka sig att köra rallycross-EM i Höljes nästa år?

– Man vet inte vad som händer nästa år, men det skulle absolut vara kul att prova på i alla fall, säger prinsen med ett leende.

Se hela intervjun med prins Carl Philip i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.