Marcus Ericsson i sin Sauberbil. Foto: Bildbyrån

Tappat däck förstörde för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson stoppades av en rödflagg i kvalet till Kinas GP. Trots det noterades svensken för årets bästa notering. ”Det är inte omöjligt att vi tar poäng”, säger Ericsson till Viasat inför söndagens tävling.

Det var när en och en halv minut återstod av den andra kvalomgången som Nico Hülkenberg tappade vänster framdäck. Lyckligtvis inträffade ingen incident efter det tappade däcket, men samtliga bilar fick avbryta.

Marcus Ericsson låg då på en 15:e plats och fick inte fortsätta till det tredje kvalet.

– Det där får inte hända. Stallet har inte gjort sitt jobb. Ericsson blir snuvad på möjligheten att göra ett snabbt kval, säger kommentatorn Janne Blomqvist i TV10.

”Det var ett bra kval”

I den första kvalomgången slutade Ericsson på plats 13, hans bästa notering för i år. Och trots det snöpliga slutet är Ericsson positiv inför morgondagens GP.

– Jag tycker att det var ett bra kval. Det är inte omöjligt att vi tar poäng, säger han till Viasat.

Nico Rosberg startar i pole position medan regerande världsmästaren Lewis Hamilton startar sist efter tekniska problem i första kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.