Foto: TT Nyhetsbyrån

Björk fyra – och sen diskad i Slovakien

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björk kastades mellan lycka och förtvivlan i WTCC-tävlingen i Slovakien. I mål som nöjd fyra – bara för att någon timme senare diskas på grund av otillåtna värden i motorn.

– Beslutet är korrekt, vi kommer inte att överklaga, säger stallchefen Alexander Murdzevski Schedvin till Teknikens Värld.

Björk, som körde smart och sparade på däcken, hade annars en stark avslutning av loppet och var väldigt nöjd med sin premiär som alltså först slutade med fjärde plats och sen alltså utmynnade i en förtretlig diskvalificering.

Skälet: en motorkontroll efteråt visade på för höga temperaturer i motorn, i den så kallade luftrestriktorn.  

En motgång som ändå gav något positivt för den andre svensken i fältet. Fredrik Ekblolm startade längst bak i startfältet men lyckades avancera till en nionde plats och flyttades genom domen mot Björk upp till åttonde.

– Vi strulade till det i kvalet igår, vilket innebar att jag fick starta längst bak. Men jag är när nöjd med att jag lyckades klättra genom fältet, säger Ekblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.