Pontus Tidemand leder sin klass i VM-deltävlingen i Spanien.

Tidemand leder i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand leder WRC 2-klassen efter första dagen av spanska rallyt. Han övertog ledningen på dagens sista sträcka.

Den spanska VM-deltävlingen inleddes igår med en kortare publiksträcka i Barcelona, där Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson var näst snabbast i regnet. Det blöta väglaget satte även sin prägel på fredagen, då grussträckorna blev rejält leriga.

Tidemand körde med en viss försiktighet för att undvika misstag och tidstapp, något som i slutändan visade sig vara rätt taktik. Efter att ha knappat in tid på ledaren Jan Kopecký under dagen, fick han en kanontid på dagens sista sträcka och övertog därmed ledningen.

–Det känns såklart jättebra att vara i toppen fastän det inte har varit en perfekt dag där allt bara har flutit på. Vi har inte haft några problem men hade inte hundra procent rätt setup för det här underlaget. Vi tuggade på ändå och att sluta dagen i ledning var ett delmål, säger Tidemand.

Tre sekunders ledning

–Morgondagen kommer att bli tuff, det är tre sekunder mellan oss och Kopecký och han är som allra starkast på asfalt. Men vi är absolut redo att utmana honom.

Nu är grussträckorna avklarade och under kvällsservicen anpassas bilarna för helgens asfaltsträckor. Sju sträckor är körda och 12 återstår av tävlingen.

Rally Spanien WRC 2 efter sträcka 7 av 19:

1. Pontus Tidemand 1:22:53.7

2. Jan Kopecky +3.0

3. Julien Maurin +1:23.6

4. Marius Aasen +2:45.1

5. Bernhard ten Brinke +6:07.3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.