Nico Rosberg kan bli utan lopp på hemmaplan nästa år. Foto: Bildbyrån

Tyskland kan förlora F1-lopp

Uppdaterad
Publicerad

Nico Rosberg kan inom kort blir världsmästare – men ekonomiska bekymmer gör att det kanske inte blir några lopp på hemmaplan för tysken 2017.

Nico Rosberg är favorit till att ta hem VM-titeln när formel 1-säsongen ska avslutas i Abu Dhabi till helgen. Den enda riktiga utmanaren till tysken är Mercedes-stallkamraten Lewis Hamilton.

Men redan nu planeras för fullt inför nästa säsongs F1-tävlingar. Anmärkningsvärt är att Tysklands Grand Prix kan försvinna. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

I juli 2017 var det ursprungligen tänkt att Nürburgring skulle stå för det tyska F1-evenemanget, men man har inte betalat in de arrangörsavgifter som krävs. Nu är det ont om tid att lösa betalningsfrågan – det officiella F1-schemat för 2017 ska godkännas av det internationella motorsportsförbundet FIA i slutet av november, skriver Reuters.

Klarar inte två år i rad

Inte heller den andra tyska arenan, Hockenheim, vill ta på sig arrangemanget till nästa säsong. I tyska medier uttalar sig Hockenheim-chefen Georg Seiler om att det innebär stora ekonomiska risker att anordna tävlingar flera år i rad. Hockenheim arrangerade Tysklands GP i somras och har även kontrakt för att arrangera race till säsongen 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.