Sébastien Ogier är skeptisk till vägarna. Foto: Bildbyrån

Världsmästaren vill ställa in Svenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Rallystjärnorna har inspekterat specialsträckorna inför Svenska rallyt och en hel del kritik riktas mot skicket. Världsmästaren Sébastien Ogier vill ställa in hela tävlingen, skriver Värmlands Folkblad.

Sébastien Ogier var missnöjd med vad han hade fått se av rallyvägarna när han kom till sträckan som ska avsluta rallyt på söndag i Hagfors.

– Jag vet inte vad vi gör här… Det finns ingen poäng i att vara här. Jag vet inte vem som tagit det här beslutet. Det är helt idiotiskt, säger han till Värmlands Folkblad.

Svenska rallyt

”Är ett grusrally”

Enligt fransmannen så är sträckorna i Norge okej men han tycker inte att resten av rallyt är körbart på grund av att det milda vädret har förstört underlaget.

– Jag förstår inte ens varför vi genomför rekognoseringen. Vi förstör vägarna av ingen anledning alls. Det är ett grusrally, säger världsmästaren.

Stallkamrat var mer positiv

Stallkamraten till Ogier Jari-Matti Latvala är lite mer positiv.

– I dagsläget är förhållandena fortfarande okej i Norge. Men tyvärr, här i Hagfors, där det inte finns snö… Det blir kallare men problemet är att vi nu, när vi kör reccen, bygger upp ganska otrevliga spår. Om det sen fryser, då kommer det inte bli lätt att köra i de spåren med en rallybil, analyserar Latvala.

Minusgrader behövs

SVT:s team på plats inspekterade banan och noterade att det finns en del snö på ett antal sträckor, en mix av is och grus på vissa och på någon en hel del lera.

– Är det så att väderprognosen blir som de har hoppats på att det blir minusgrader då tror jag nog att det blir rätt bra då när det fryser på, säger han och fortsätter:

– Dessutom kommer de vara ute med vägskrapa för att jämna till efter rekognoseringen och då kommer det nog bli bra. Men det gäller att det miusgraderna kommer annars blir det problem säger SVT:s kommentator Stefan Klemetz.

Solberg inte lika negativ

Henning Solberg tycker att Sebastién Ogier är väl drastisk när han vill ställa in rallyt.                     

– Varför måla fan på väggen, den kan ju frysa på, säger den populära norrmannen till SVT Sport.                       

Solberg lider med arrangören som nu hoppas på mirakel.                    

– Det är ett par dåliga vägar men flera är bra. Det var faktiskt bäst på den norska sidan, konstaterar Solberg.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet