Muhrén plågades av svår depression

Uppdaterad
Publicerad

Gais bandystjärna Magnus Muhrén var kraftlös och djupt deprimerad när han kom till Göteborg inför förra bandysäsongen.

-Jag hade mått ganska dåligt under många år. I början av 2000-talet när vi fick våra barn, jobbade jag extremt hårt under ett antal år och bedrev en elitkarriär på sidan om. En dag kom jag helt plötsligt inte ur sängen längre.

-Under ett antal år var jag tvungen att äta antidepressiva medel för att kunna hantera vardagen, berättar han för SVT Sport.

”Mår bättre än på många år”

Hjälpen från Gais blev vändningen.

-Jag mår mycket bättre i mig själv än jag gjort på många år. Sen hoppas och tror jag att jag blivit en bättre pappa och en bättre make. Och en bättre medmänniska, hoppas jag.

Magnus Muhrén har under många år ansetts vara en av världens bästa forwards. Han har blivit svensk mästare med Sandviken fyra gånger: 1997, 2000, 2002 och 2003, samt världsmästare 1997, 2003 och 2005. Åren 2002-2005 utsågs han till årets man i svensk bandy.

Pelle Nyström

Sara Stylbäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.