”När man blundar ser man ringarna framför ögonlocken”

Uppdaterad
Publicerad

Sim-EM står för dörren.

Men det är bara ett delmål.

För några av våra största simstjärnor är det stora målet drygt två år bort.

”När man blundar ser man ringarna framför ögonlocken, en känsla i kroppen som man inte känner någon annan gång. Det är spänning, det är lycka... Det är alltså roligt. Allt som jag gör det här för är OS.”

Orden är Michelle Coleman, den 20-åriga svenska simtalangen som tillsammans med flera andra i simlandslaget i veckan har varit i Portugal och förberett sig för nästa månads långbane-EM i Berlin.

Sjöström siktar också på OS

Men även om EM på kort sikt är det stora målet är det ingen tvekan om att det på lång sikt är OS som är det stora målet. Detsamma gäller för Sveriges just nu största simstjärna: Sarah Sjöström.

– Målet är ju att jag kommer in på OS och den första dagen är i min bästa form någonsin, och att det känns kul. Och att allting på vägen dit har känts roligt och att jag har känt att jag har utvecklats hela vägen.

I reportaget här ovanför kan du höra mer om deras tankar och förbedelser inför nästnästa sommars mästerskap i Rio de Janeiro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.