Foto: Bildbyrån

Följ nationshoppningen

Uppdaterad
Publicerad

I dag gäller det för Sverige, tio lag gör upp i nationshoppningens final, Sverige var sista lag in och har en tuff uppgift framför sig. Individuellt gäller det för ryttarna att vara bland dom 25 främsta för att få rida vidare på söndag.

– Vi kanske ska hoppas på en individuell medalj istället ... sätt en fin runda igen och Henrik är superhet, säger Lotta Björe.

Sändningar:

EM Aachen

SVT1 16:50-18:00

SVT2 18:00 -20:00

SVT Play 16:50 – 20.30 (medaljceremoni 20.00-20.30)

Här får du allt du behöver inför dagens nationshoppning:

2013 i Herning tog det svenska laget EM-brons, det kommer bli snudd på omöjligt att försvara den medaljen i år, men allt kan som bekant hända.

Starten i finalen sker i omvänd resultatordning, det innebär att Sverige, som var 10:a i går, startar först.

Ryttarordningen är densamma som under hela nationshoppningen, Douglas Lindelöw/Casello inleder med startnummer 14, före Malin Baryard-Johnsson/Tornesch, 24, Helena Persson/Bonzai H, 34, och sist ut, med startnummer 44, Henrik von Eckermann/Cantinero som räddade det svenska laget när han avslutade med en felfri runda i går.

Alla lag har med sig sina poäng från gårdagen, Sverige har 19.30, Frankrike som leder står på 5,70 och Tyskland, som just nu är på bronsplats, har 8.40.

Samtidigt som nationshoppningen avgörs sker även det sista individuella kvalet. 50 ryttare ska bli 25, bäst av de svenska ryttarna är just nu Henrik von Eckermann som ligger tia efter gårdagen, Douglas Lindelöw finns på en 28:e plats och Malin Baryard Johnson på en 44:e. Den individuella finalen avgörs på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM Aachen

Mer i ämnet