”Henke” storspelade mot Washington. Foto: Bildbyrån

”Henke” stoppade NHL:s bästa offensiv

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist stod för en heroisk insats när han fick stopp på NHL:s vassaste offensiv. Och svenskens NY Rangers kunde besegra Washington Capitals med 2-1. ”Han är en gigant”, säger lagkapten Ryan McDonagh.

Washington Capitals är NHL:s poängbästa lag. Men i kväll mötte det ledande divisionslaget en vägg – i Henrik Lundqvist. 34-åringen noterades för en räddningsprocent på 96,9.                                         

– Han är en gigant. Tränar väldigt hårt och har en stor passion för sporten, säger NY Rangers Ryan McDonagh, som gjorde matchens första mål.                                  

Den ende som lyckades överlista “Henke” var Aleksandr Ovetjkin. 1-1-målet i andra perioden var stjärnans 22:e NHL-mål på Lundqvist.                                    

Svenskens storstilade insats öppnade för Mats Zuccarellos segermål i tredje. Norrmanen, med ett förflutet i Modo, hittade alltså nätet efter fyra mållösa matcher.

Det var Washingtons andra raka förlust, efter en sex matcher lång segersvit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.