Nordqvist tia i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist kom igång för sent i Carlsbad för att ha en chans att försvara titeln från ifjol. Svenskan avslutade snyggt med en 67:a och kom tia i den jämna LPGA-tävlingen.

Nordqvist inledde med en parrunda i torsdags och hamna efter täten direkt. Trots  69,68 och igår 67 slag var hon långt ifrån segern. Svenskans tolv under par var åtta efter segraren, amerikanskan Christie Kerr, som svarade för en kanonrunda på söndagen – 65 slag.

– Jag gjorde fyra av mina sex birdies idag  från inom en meter, så jag slog upp mig nära pinnarna idag. Tycker spelet känts väldigt stabilt senaste veckorna, behöver scora lite bättre än vad jag gör men forsoker ha tålamod. Mycket av det jag jobbar på med mitt team börjar dock klicka, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.  

Tävlingen var genrep inför årets första major, som spelas på Rancho Mirage nästa vecka. (Den som tidigare hette Nabisco men nu heter Ana inspiration)

– Jag ser fram mot några dagars uppladdning här i Palm Springs nu. Jag har alltid gillat banan, Mission Hills, och hoppas förstås att den är tufft uppsatt med tjock ruff, men det återstår att se., säger svenskan om uppladdningen.

Christe Kerr, 37 år, har inte vunnit på nästan två år. Nu vann i stor stil och slog nytt tävlingsrekord på 20 under par.  Dessutom innebar segern att den sydkoreanska dominansen bröts. Det har varit sju raka segrar signerade Sydkorea.

– Jag har jobbat stenhårt med min nya tränare och vi har definitivt hittat något spännande tillsammans. Innan jag slog ut sade han till mig att jag skulle göra en kanonrunda idag och det visade sig att han hade rätt. Jag är hur lycklig som helst just nu, säger amerikanskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.