Tre raka birdies på sista hålen räddade Anna Nordqvists sista rond. Foto: TT

Nordqvist trea efter stark avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen seger för Anna Nordqvist i sista turneringen inför US Open.

Men med birdies på de tre sista hålen klättrade hon rejält i slutet och slutade delad trea.

Inför sista ronden i Rogers, Arkansas, hade Nordqvist ett bra slagläge när hon gick ut i ledarbollen tillsammans med Na Yeon Choi.

Men med en dubbelbogey på sjätte hålet och bogey både på hål 13 och 14 försvann tankarna på seger.

Choi avslutade med eagle och birdie

Till slut kom Nordqvist ändå igång. Birdie både på 16 och 17 och på sista hålet hade hon en eagleputt som stannade bara några centimeter från hålet. Därifrån kunde hon enkelt putta i bollen för en tredje birdie i rad.

Efter den starka avslutningen kom Nordqvist delad trea efter att ha gått runt ett över par på de 18 hålen. Svenskan slutade två slag från sydkoreanskan Na Yeon Choi som avslutade med eagle och birdie på de två sista hålen.

Femma på rankningen

Bakom Nordqvist gjorde Pernilla Lindberg en stark insats med sex under par sista rundan och klättrade 43 placeringar upp till sextonde plats.

Inför US Open om två veckor ligger Anna Nordqvist kvar som femma på rankningen i årets race på LPGA-touren där totalsegraren får en miljon dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.