Foto: TT Nyhetsbyrån

Norsk förlust och stora sjukdomsproblem

Uppdaterad
Publicerad

Det norska laget lider av stora sjukdomsproblem inför EM-semifinalen mot Sverige på fredag. När laget under onsdagen förlorade mot Ungern i den sista matchen inför Sverige-mötet saknades bland annat lagets båda vänstersexor.

Sjukdomarna verkar ha bitit sig fast i det norska lägret. Vänstersexorna Camilla Herrem och Sanna Solberg tvingades avstå matchen mot Ungern, som laget förlorade med 25-29, på grund av feber.

Men de är lång ifrån de enda spelarna som haft sjukdomsproblem. Målvakterna Silje Solberg och Emily Stang Sando har haft halsont och deltog inte på onsdagens träning och debutanten Emilie Hegh Arntzen har varit isolerad med feber, skriver VG. Alla tre spelare fanns dock med mot Ungern.

Det gjorde däremot inte lagets assisterande förbundskapten Mia Hermansson Høgdahl som är den senaste i raden av spelare och ledare som blivit sjuka.

Tidigare under mästerskapet har även Betina Riegelhuth, landslagschefen Thorir Hergeirsson, ledaren Toril Fiskerstrand och analyschefen Wenche Halvorsen Stensrud drabbats av sjukdom.

Nu återstår det att se om Norge, som tog silver i EM 2012, får ordning på sina sjukdomsproblem inför semifinalen mot Sverige på fredag, eller om det är ett decimerat norskt lag som kommer till spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.