Petter Northug vann storstilat

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas final blev en spännande kamp mellan bröderna Northug, landsmännen Hattestad och Brandsdal samt italienaren Pellegrino och kanadensaren Alex Harvey. Stor vinnare blev Petter Northug som stakade ner alla rivaler på upploppet.

– Det var på tiden att jag tog ett sprintguld. En bra start på mästerskapet. Det är fantastiskt med ett guld i Sverige, säger Petter Northug.

Petter Northug närmast sprang från alla konkurrenter i inledningen av herrarnas final. Brodern Tomas försökte haka på men italienaren Pellegrino var den ende som initialt lyckades följa med.

VM i Falun

Pellegrino kroknade dock på upploppet och Petter Northug kunde relativt enkelt gå in i mål som etta. Alex Harvey knep silvret och Ola Vigen Hattestad tog bronset.

– Han är vansinnigt svår att slå. Han vill alltid vinna men säkert lite extra när det går i Sverige, säger SVT Sports expert Anders Blomquist om Petter Northugs final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet