Silje Norendal, Norge, tar guld i snowboard slopestyle i X-games.

Norskt guldjubel i X-Games

Uppdaterad
Publicerad

Norskt guldjubel i Aspen inatt då Silje Norendal vann snowboard slopestyle. 20-åringen tog sitt andra X-Gamesguld i karriären och slog den amerikanska favoriten Jamie Anderson. – En underbar känsla, säger Silje Norendal till SVT Sport.

Jamie Anderson ledde tävlingen nästan hela vägen och var klart bäst i öppningen. Men efter ett mycket bra förstaåk lyckades inte amerikanskan att öka poängen.

Silje Norendal, låg trea i finalen inför slutrundan och tog chansen i tredje åket. Med 96 poäng från domarna tog hon sig förbi Anderson.

– Det var en fantastisk känsla att komma ner och sätta sista hoppet, speciellt när det var så jämt i toppen och man vet att det är sista åket som gäller.

Jamie Andersson startade efter Norendal och hade chansen att utmana norskan. Men efter en misslyckad landning på sista hoppet gick guldet till Silje Norendal.

Silvret var Jamie Andersons nionde medalj i snowboard slopestyle i X-games. 23-åringen har fyra guld, tre silver och två brons i disciplinen.

Topp tre damernas final i snowboard slopestyle:

1. Silje Norendal, Norge

2. Jamie Anderson, USA

3. Spencer O´Brian, Kanada

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.