Ny förlust för basketherrarna

Publicerad

Bättre anfallsspel – men samma resultat.

Sveriges basketherrar har fyra raka förluster i uppladdningen inför EM-kvalet.

På söndagen blev Bosnien för svårt för andra dagen i följd, 74-89.

Det svenska herrlandslaget i basket föll även i den andra landskampen mot Bosnien-Hercegovina i Sarajevo, 74-89 (46-45).

Precis som i lördagens match (55-66) inledde Sverige bra och ledde efter högprocentigt anfallsspel med 28-21 efter tio minuter. I paus var ledningen nere i en poäng och i andra halvlek tog Bosnien över.

Pahlmblad satte sex av sju

Martin Pahlmblad och Alexander Lindqvist var Sveriges främsta poänggörare med 16 vardera. Pahlmblad satte sex av sju skott och Lindqvist sju av nio. Christian Maråker, 31, tillbaka i landslaget efter ett sabbatsår, spelade nära 25 minuter och gjorde tolv poäng.

Storstjärnan Mirza Teletovic, till vardags i Brooklyn Nets i NBA, gjorde 18 poäng på knappt 18 minuter för Bosnien.

Möter Slovakien

För Sverige återstår nu en fyrnationsturnering i Polen innan allvaret tar vid med den första EM-kvalmatchen mot Lettland i Luleå den 10 augusti.

Rumänien och Slovakien är övriga två lag i gruppen. Gruppsegraren och de sex bästa tvåorna av sju går till EM nästa höst. Slutspelet skulle ha spelats i Ukraina men kommer att flyttas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.