Ny semifinal för Hansen i matchracing

Uppdaterad
Publicerad

Sin vana trogen är Björn Hansen framme i semifinal i matchracing – för femte året i rad. Och det var storstilad uppvisning av Hansen och hans lag när de seglade sig till nästa runda.

Björn Hansen och hans lag Nautiska Racing trivdes som fisken i vattnet i Marstrand. Tidigt i samtliga matcher under kvartsfinal mot italienaren Simone Ferrareses startade Hansen starkt och vann till slut enkelt med 3–0.

”Den första och tredje hade vi greppet om. Den andra hade vi väl både lite flyt och ett par domslut som var på vår sida, säger Björn Hansen. Roderförlängaren gick sönder i början vilket innebar att vi fick segla hela racet utan och det blev mycket svårare för oss att attackera den andra båten. Med lite oflyt hade vi åkt på något straff under matchen men istället lyckades vi sätta två på Ferrarese, vilket var väldigt viktigt.”, säger Hansen i ett pressmeddelande.

I semifinalen väntar nu Taylor Canfield.

För den andre svensken gick det däremot lite sämre. Johnie Berntsson åkte ut mot australiern Keith Swinton med 1-–3 i matcher. Swinton möter den obesegrade britten Ian Williams i fajten om en finalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.