Ny träning ska ge Nordén OS-guld i Rio

Uppdaterad
Publicerad

I Boulder i Klippiga bergen ska Lisa Nordén toppa formen på dubbla OS-distansen. Det ska ge henne en skjuts inför satsningen mot OS i Rio om tre år.

Lisa Nordén gillar att pushar gränser och är beredd att testa nya träningsmetoder för att uppnå de högt uppsatta mål hon har.

– Som idrottare, oavsett vad man gör är förändringar bra. Man fokuserar ena året på styrka och uthållighet och sedan tillbaka till det korta och snabba så har man en fantastisk bas med sig in till nästa år. Förhoppningsvis kan jag dra nytta av det, säger Nordén.

Fotproblemen är på väg bort och årets stora mål är en tuff VM-tävling i Las Vegas.

– Många som kommer vara nervösa att jag är på plats och lite nyfikna. De vet att jag har kapacitet på kort distan, och var står de på längre distans? De tävlingarna jag hittils kört har gått väldigt bra. det har inte varit jättehård konkurrens så jag vet inte riktigt var jag står någonstans.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.