Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Nya dubbla lagkappsrekord för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags raderades de 23 år gamla svenska rekorden på 4x50 fritt på både herr- och damsidan. I kväll var det dags igen, den här gången på 4x50 medley. – Inte oväntat, säger landslagstränaren Carl Jenner till SVT Sport.

Det hårda träningslägret i Rio Maior har tagit ut sin rätt på de svenska landslagssimmarna under Portuguese Open.

Många har haft trötta kroppar och de svenska rekorden har lyst med sin frånvaro, med dubbla stafettrekord på 4x50 fritt i torsdags som enda undantag. Fram tills i dag.

Damrekordet krossat

Damlaget bestående av Ida Lindborg, ryggsim, Jennie Johansson, bröstsim, Sarah Sjöström, fjärilsim, och Michelle Coleman, frisim, krossade Helsingborgs tidigare rekord från 1996 med över 10 sekunder tack vare tiden 1:48:91.

– Tjejerna var väldigt stabila, man såg att de var trötta och det var egentligen ingen kanontid men det är kul med rekord, säger Carl Jenner, landslagstränare.

Men knappt på herrsidan

Även herrarnas medleylag med Christoffer Carlsen, ryggsim, Johannes Skagius, bröstsim, Alexander Nyström, fjärilsim, och Oscar Ekström, frisim, slog rekord, om än knappt. Tiden 1:41:01 var 26 hundradelar snabbare än SK Neptuns tidigare rekord från 2011.

– Det var inte heller särskilt oväntat, säger Carl Jenner.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.