Foto: Posten

Nya frimärken med hockeyhjältar

Uppdaterad
Publicerad

Många minns ”Foppa-frimärket” från 1995. Nu kommer det nya frimärken med svenska hockeyhjältar som Nicklas Lidström och Henrik Lundqvist.

På torsdag släpps nya frimärken med motiv av svenska hockeyhjältar. Det är inför ishockey-VM på hemmaplan som Posten har tagit fram nya frimärken med olika spelare.

– Det mest omskrivna frimärket i modern tid är definitivt ”Foppa-märket” från 1995, med Peter Forsbergs suveräna straffmål från OS 1994 i Lillehammer. Nu gör vi något så ovanligt som ett nytryck av frimärket för souvenirarket Hockey, säger Postens frimärkschef Britt-Inger Hahne i ett pressmeddelande.

Fakta om de nya frimärkena 14 mars

Hockeyhjältar

Frimärkena består av fyra olika motiv (Henrik Lundqvist, Jörgen Jönsson, Börje Salming och Nicklas Lidström) och har formgivits av Eva Wilsson. Valören är för inrikes brev och hälsningar.

Souvenirark Hockey

Arket med nio frimärken (valören 6 kr) har utformats av Eva Wilsson, som uppdaterat Lars Sjööbloms formgivning med ny valör och nytt årtal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.