Nytt bakslag för fälttävlanslaget

Uppdaterad
Publicerad

Fälttävlanslaget har tappat Ludwig Svennerstål och hans häst Alexander till VM-tävlingen som startar i morgon torsdag.

Det hårt ansatta fälttävlanslaget har drabbats ett nytt bakslag inför VM-starten i Caen, Frankrike. Ludwig Svennerståls häst Alexander travade orent och skickades till en så kallad holding box för att veterinären skulle undersöka hästen ytterligare.

Svennerstål tog dock beslutet själv att låta hästen avstå tävlingen.

VM i Ridsport 2014

– Det är väldigt tråkigt och jag har svårt att hitta ord för det. Ett VM är ju det näst största man kan vara med i efter OS, säger en nedstämd Svennerstål till SVT Sport.

”Var väldigt nöjda”

Problemen, som tros ha uppstått efter att överbenet på Alexander slagit i ett hinder, upptäcktes i måndags men det har hela tiden pekat åt rätt håll.

– Det såg bra ut i morse och vi var väldigt nöjda men så blev det lite sämre när vi kom upp till presentationen, säger Svennerstål som haft en lysande säsong.

Var högst rankad

Det betyder att Sverige kommer till start med minimalt lag: Anna Hilton (Matrix W), Malin Petersen (Sofarsogood) och Dag Albert (Tubber Rebel) där alla nu måste räknas.

Ludwig Svennerstål var högst rankad av svenskarna och ingick i förra årets silverlag i EM.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet