Obesegrad Mayweather vann på poäng

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske boxaren Floyd Mayweather är ännu obesegrad efter att ha vunnit returmötet med argentinaren Marcos Maidana tidigt på söndagen, svensk tid. Eftersnacket handlade om en bitskandal.

Mayweather, som vann matchen på poäng efter ett enhälligt domslut (116–111, 116–111, 115–112) , behåller därmed sina WBA- och WBC-bälten och har nu vunnit alla sina 47 matcher.

Nattens duell saknade inte kontroverser. Mayweather anklagade Maidana för att ha bitit honom i armen, och amerikanen delade själv ut ett slag under bältet, varpå han hånfullt uppmanade sin motståndare att fortsätta boxas.

– Han bet min jäkla hand. Han bet mig i armen, vrålade Mayweather i rond åtta.

Då bröts matchen tillfälligt efter en tät duell. På reprisbilderna syns det att argentinarens ansikte var begravt i Mayweathers handske, men det var svårt att avgöra om det var ett riktigt bett.

– Jag bet honom inte, Han gnuggade sin handske i mina ögon. Han kanske tror att jag är en hund men det är fel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.