Ogier i ledning efter dag 2

Uppdaterad
Publicerad

Andra dagen av Rally Sweden bjöd främst på en norsk-fransk duell när Andreas Mikkelsen gav Sebastien Ogier en rejäl kamp om totalledningen. Världsmästaren drog till slut längsta strået och leder med sex sekunder inför dag 3.

– Jag var nära gränsen större delen av dagen, säger han till SVT Sport.

Volkswagens Sebastien Ogier leder Svenska Rallyt efter sju körda sträckor. Fransmannen som fick starta först på samtliga sträckor i egenskap av VM-ledare har 5,8 sekunder ner till jagande stallkamraten Andreas Mikkelsen från Norge.

– Jag är väldigt nöjd med dagen. Att vara först på banan är alltid svårt och jag var nära gränsen större delen av dagen. Alla försker pressa och vi måste fortsätta köra så här snabbt, säger Ogier till SVT Sport.

Svenska rallyt 2014

– Vi går ut som sjätte bil i morgon. Det kan bli bra men det är svårt att säga i nuläget.

Massivt norskt stöd

Mikkelsen var även han nöjd med dagen.

– Det är massor av norska flaggor därute så det är jätteroligt, säger Mikkelsen till Sveriges Radio efter att ha tagit över totalledningen på föregående SS6.

Sebastien Ogier såg efter de inledande sträckorna ut att koppla ett tidigt grepp om totalsegern men tappade tid på SS4 i Finnskogen där Mikkelsen var snabbast.

Finske Jari-Matti Latvala skuggar tätduon som trea 12,2 sekunder bakom.

Tidemand nöjd

Hemmahoppet Pontus Tidemand ligger nia i sammandraget, 44,6 sekunder bakom Ogier. Rallytalangen var nöjd med sin insats men planerar att göra ett par förändningar med bilen inför morgondagen.

– Vi är nöjda med dagen men måste göra ett par förändringar. Det är ett par smågrejer. Det är världseliten vi kör emot så det går snabbt, säger han till Sveriges Radio.

– Det var mer schyssta förhållanden nu och det ser man på tiden direkt. Så är det i rally, sa Tidemand efter en lyckad femtesträcka i norska Kirkenaer, där han hade problem på förmiddagen.

Tävlingen sänds dirkekt i Rallyradion via Sveriges Radio P4 Värmland.

Ställning efter sträcka 5, Kirkenaer

1. S. Ogier, FRA/Volkswa 39.56,5

2. A. Mikkelsen, NOR/Volkswa +5,8

3. J. Latvala, FIN/Volkswa +12,2

4. O. Tänak, EST/Ford +14,8

5. M. Hirvonen, FIN/Ford +22,5

9. P. Tidemand, SWE/Ford +44,6

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2014

Mer i ämnet