Sebastien Ogier med världsmästarpokalen. Foto: Bildbyrån

Ogier: Jag ska försvara titeln

Uppdaterad
Publicerad

Nio deltävlingssegrar – och världsmästartiteln.

Det är ingen underdrift att säga att Sebastien Ogier dominerade rally-VM förra året.

I år ska fransmannen försvara sin titel.

Regerande rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier visade framfötterna direkt i säsongspremiären då han vann det klassiska Monte Carlo-rallyt. Fransmannen bemästrade de svåra vägförhållandena bäst och tog sig bland annat igenom snökaos på de slingriga vägarna runt Col de Turini.

Mer snö väntar garanterat i Svenska Rallyt som är en av Ogiers favorittävlingar.

Svenska rallyt 2014

– Det är ett av mina favoritrallyn i tävlingskalendern. Förra året tog vi första segern för Volkswagen här efter en fantastisk duell med Sebastien Loeb. Det var förmodligen mitt bästa rally i karriären hittills. Precis som Loeb pressade vi oss till den absoluta gränsen hela tiden och var tvungna att ge 100 procent varje minut. Det betalade sig i slutändan då vi lyckades vinna, säger Ogier till Volkswagen-stallets hemsida.

Många konkurrenter

Ogier har siktet inställt på att försvara sin titel från i fjol och räknar med tuff konkurrens om årets VM-titel. 30-åringen nämner finske stallkamraten Jari-Matti Latvala, belgaren Thierry Neuville, Citroens norrmann Mads Östberg och polacken tillika före detta F1-stjärnan Robert Kubica som främsta konkurrenter.

– Han (Kubica) är ett stort plus för världsmästerskapet, både som förare och person. Jag ser fram emot att köra mot honom. Jag är spänd på att se hur han kommer att prestera i de tolv deltävlingarna – speciellt på isen och snön i Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2014

Mer i ämnet