”Jag kan hitta öppnande passningar, spela fram medspelare och avgöra matcher.” Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Oliver Kylington

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Det gäller att ha fötterna på jorden så vinner vi förhoppningsvis ett JVM-guld.

Klubb: Färjestad, utlånad till AIK

Född: 1997-05-19

Spelarkollen JVM 2015

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Längd: 183 cm

Vikt: 82 kg

Spelstil? – Jag är skridskostark och har ett bra spelsinne. Jag kan hitta öppnande passningar, spela fram medspelare och avgöra matcher.

Personlighet? – Jag är rolig, skön, avslappnad, snäll och försöker vara ödmjuk och trevlig mot alla. Jag försöker få med alla i gruppen och drar något skämt då och då.

Största hockeymerit hittills? – När vi vann USM16 med Djurgården. Jag hoppas man vinner guld här också. Det skulle i så fall vara det största hittills.

Förväntningar? – Stora förväntningar så klart. Man vet att det kommer vara mycket folk på läktaren. 20 000 och bra tryck. Det gäller att ha fötterna på jorden så vinner vi förhoppningsvis ett JVM-guld.

Hur ser du på laget? – Ett bra lag. Vi har bra spelare. Jag tycker Rikard (Grönborg) har gjort en bra uttagning. Det ska bli kul att se oss alla spela tillsammans, spela bra hockey.

Patrik Ross om Oskar Kylington: – Underbar skridskoåkning. Han älskar att plocka fram pucken med fart. Offensiv back. Kanske bli lite bättre på att värdera när han ska gå och inte.

TV: Fick höra att jag skulle skynda långsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet