Foto: SVT/Scanpix

Olsson i Sportspegeln: ”Var inte sugen på silver”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson gästade Sportspegeln och pratade om VM-guldet på femmilen.

Det var en glad men trött Johan Olsson som gästade Sportspegeln från Val di Fiemme.

– Jag försöker få tillbaka energin. Jag är helt tömd på energi. I slutet hade jag ingen gnutta kvar. Det är så skönt att komma in i den känslan men samtidigt är man så sjukt trött när man går i mål, säger Olsson i Sportspegeln.

Längd-VM 2013

”Kommer ta tid att inse vad jag har gjort”

Han har tittat på tv-bilderna i efterhand, men det hela har inte sjunkit in ännu.

– Det känns otroligt härligt att se, men det är lite nära inpå. Just nu har man känslorna och minnena från loppet kvar. Det kommer krävas lite tid att inse vilken bedrift jag egentligen har gjort i dag.

”Det fick bära eller brista”

Olsson hade inte planerat att gå så tidigt som han gjorde på dagens femmil.

– Nu blev det som det blev. Jag kände mig pigg och att jag hade väldigt bra skidor i början. Jag försökte bara fokusera på vad jag skulle göra och inte tänka på medaljer överhuvudtaget, säger guldmedaljören och fortsätter:

– Jag kände på sista varvet att det fick bära eller brista. Jag var inte sugen på en silver- eller bronsmedalj. Då kan jag lika gärna bli 20:e. Det är guldet jag vill ha. Det var en ganska skön känsla när jag insåg att ”nu väntar jag inte längre, nu satsar jag för fullt”.

Hyllar sina svenska lagkamrater

Olsson passar på att hylla sina lagkamrater i det svenska landslaget.

– Nu blir det tillbaka till hotellet och träffa de andra grabbarna i laget och hänga lite med dem. Det är till stor del deras förtjänst att man når så långt. Vi sparrar varandra på träningspassen – vi lyfter varandra. Jag hann bara träffa dem i kanske några minuter innan jag åkte hit. Det ska bli skönt att få lite lugn och ro, säger Sveriges ende guldmedaljör från VM i Val di Fiemme, Johan Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Längd-VM 2013

Mer i ämnet