Olsson: ”Valde fel skidor”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson hade en tung dag och slutade tolva på 30 km fritt i Davos. Efteråt var svenske vallaren Mats Eklund självkritisk.

– Det var väl ingen succé. Ingen katastrof heller men vi skulle nog ha tagit de andra skidorna vi valde mellan, säger Eklund till SVT Sport.

Olsson tar dock på sig hela skulden själv.

– Vi resonerade länge och försökte att förutse vad som skulle hända med snön när många åkare började åka på den. Mats tyckte att jag skulle välja ett par, men jag valde det andra paret som var snabbare i glid, berättar Olsson.

Världscupen i längdskidor

– Vi för alltid en diskussion, den här gången får jag ta på mig att jag valde fel skidor, helt enkelt. Den här gången var det extra tydligt att Mats sa att han tyckte att jag skulle åka på de andra men jag tog det sista beslutet och får ta ansvar för det också.

Åker hem och tränar

Nu väljer han att lämna den höga höjden i Davos och åka hem till Sverige och träna.

– Jag har missat ganska mycket träning och behöver komma hem och få träna ganska mycket högintensivt och få tillbaka ”pushen” i systemet. Det kan man inte göra på hög höjd riktigt, och då tycker jag att det är bättre att åka hem och få en bättre total belastning. Det är det jag behöver just nu.

Hur kändes kroppen i dag då?

– Det kändes rätt bra, tolfte plats är inte helt dåligt men jag siktar mycket, mycket högre än så. Men jag hamnade på efterkälken tidigt, då får man en annan mental känsla också. Det var ett tufft lopp i dag, men samtidigt ett bra träningspass som jag tror kommer göra nytta framöver.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet