Örebros målvakt Philip Ödmark och Magnus Rehnberg jublar efter Örebro vunnit SM-guld 2013 i inlinehockey. Foto: Bildbyrån

Örebros första SM-guld i inlinehockey

Uppdaterad
Publicerad

Örebro tog sitt första SM-guld i inlinehockey när de vann mot favorittippade Göteborg med 6-2.                                      

– Vi spelar inte den snyggaste inlinehockeyn men jävlar vad vi krigar. Alla går in för det 100 procent och det är jäkligt kul med det här laget, säger lagkaptenen Johan Lilja till SVT.     

Stefan Warg, nästa säsong i AHL-laget Norfolk, var en av matchens bästa spelare och satte även två mål, vilket gav Örebro en stabil ledning inför sista perioden.                       

SM-veckan sommar 2013

– Vi ville få ett par mål så vi kunde fullfölja planen att spela defensivt stark, så det var skönt att få sätta två mål. Då kunde vi slappna av och bara fokusera på rätt sak, säger Warg till SVT.

– Detta är jättestort för oss. Vi har bara spelat i tre år så jag hoppas att detta är startskottet för oss, säger Johan Lilja.

VM-guldmedaljören i ishockey, Dick Axelsson, hade ingen bra match och fick matchstraff i slutminuterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet