Tove Alexandersson vann O-ringen överlägset. I dag var det målgång i Sälen efter fem etapper. Foto: Bildbyrån.

Alexandersson stormade till seger

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson slog inte av på takten utan fortsatte forcera i den sugande myrterrängen i O-ringen i Sälen och stod i en egen klass.

– Det känns jättebra, har haft en fantastisk vecka utan att ha fokuserat under året. Men jag var laddad när tävlingen drog i gång. Har fått ett bra självförtroende att prestera jämna, väldigt bra lopp. Jag har gjort ett bra lopp och tagit det lugnt in mot kontrollerna eftersom det var lurigt, säger Alexandersson, tävlande för Stora Tuna från Borlänge och därmed i välbekant terräng, om sitt fina lopp i storskogen.

Ett styrkebesked var att benen kändes bättre än i går. Normalt sett brukar man bli mer sliten för varje dag som går. Det var en tuff O-ringen med fyra långdistanser och en sprint under sex dagar. 

Ska fira med hjortron och våfflor

Hon ska fira med hjortron och våfflor under kvällen. Till hemma-VM i Strömstad om tre veckor har hon sparat lite till. Först ska det tränas i norska Halden och just Strömstad.

– Det ska finnas lite till att plocka fram, säger Alexandersson inför säsongens stora mål VM.

Hon sprang i mål i stor stil och vann sin femte etapp samtidigt som hon tog hem totalvinsten överlägset. Därmed kopierade hon Helena Janssons bedrift från 2009.

Resultat efter etapp fem:

Etapp 5:

1 Tove Alexandersson, Stora Tuna, 68.48

2 Svetlana Mironova, Ryssland, 71.15

3 Anne M Hausken Nordberg, Norge, 72.15

Totalt:

1 Alexandersson, 264.11

2 Nordberg, 280.00

3 Mironova, 282.11

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.