Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: O-ringen

Sara Hagström vann O-ringen – för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagens avslutande etapp på O-ringen i Åre står det klart att landslagslöparen Sara Hagström vinner totalen – för andra året i rad.

– Det känns jättebra, säger hon till O-ringen.

Sara Hagström var med i laget som tog VM-guld på stafetten tidigare i år. 28-åringen, som tävlar för IFK Göteborg, följde upp med att vinna O-ringen för andra året i rad.

– Det känns jättebra, säger Hagström till O-ringen.

Sara Hagström var först till start i jaktstarten och lyckades hålla undan för löparna bakom. Hon har trivts med löpningen i Åres fjällterräng.

– Det har varit så kul orientering, något annorlunda från vad man brukar springa. Jag älskar att springa myr, även om det är tufft så kan man verkligen få ut sin fysiska kapacitet, säger hon.

”Måste hålla hårt i kompassen”

Hagström säger att hon haft en mer avslappnad inställning till O-ringen än på VM, vilket hon menar bidragit till segern. Förutsättningarna har också sett annorlunda ut.

– Man måste hålla hårt i kompassen för kartritningarna är lite annorlunda. Det är ganska grova kartor tycker jag. Speciellt nu när det är lite blött så går det inte riktigt att läsa på mosskanter och sådär, så det har verkligen varit att gå på kompass och om man är osäker ska man gå lite längre, säger hon.

På herrsidan blev Olli Ojahano första finska segraren på 15 år. Bäste svensk blev Emil Svensk på tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.