Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hagström. Foto: Bildbyrån.

Sverige tvåa i världscupstafetten – utan Tove Alexandersson

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förstalag blev två i världscupavslutningen i Davos, utan Tove Alexandersson.

Herrarnas förstalag blev trea, andralaget diskades.

– Det var mest en plåga rakt igenom, säger Sanna Fasth till Svenska Orienteringsförbundet.

Lisa Risby inledde, Sara Hagström tog vid och Sanna Fasth avslutade när Sverige blev tvåa i damernas stafett i världscupavslutningen i Davos, Schweiz.

– En andraplats är en bra insats, säger SVT Sports expert Mats Troeng.

Stortstjärnan Tove Alexandersson stod över stafetten för att spara sig till de individuella tävlingarna, liksom Lina Strand.

– Det finns en fantastisk bredd på toppen i svensk orientering, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

På herrsidan stod även de två stjärnorna Martin Regborn och Gustav Bergman över stafetten och fokuserade på de individuella tävlingarna.

Herrarna trea – ena laget diskades

Istället ingick bröderna Viktor och Emil Svensk, från Stora Tuna, och Anton Johansson, OK Orion, i Sveriges förstalag. Det blev pallplats i världscupfinalen, 52 sekunder bakom segrande hemmanationen Schweiz som även vann på herrsidan, EM-guldmedaljörerna Norge blev tvåa.

– Jag tyckte jag hade andraplatsen rätt hemma på slutet, men jag blev lite trött och slarvade lite, säger förstalagets Anton Johansson till Svenska Orienteringsförbundet.

Max Peter Bejmer gav sig ut på tredjesträckan för Sveriges andralag med chans på seger. Han var emellertid då lyckligt ovetandes om att hans lag redan var diskat. Isac von Krusenstierna hade stämplat fel på en kontroll på sin andrasträcka. Bejmer plockades sedan av banan och fullföljde inte sin sträcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.