Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gustav Bergman berätta om ryggproblemen inför VM. Foto: Bildbyrån/SVT

Gustav Bergman har haft ryggskott inför VM: ”Har varit jätteorolig”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrarna var alla topp tre i sina heat då orienterings-VM i schweiziska Flims Laax i dag inleddes med kval till medeldistansen. Men för stjärnan Gustav Bergman har uppladdningen varit tuff.

– Jag fick ryggskott för en vecka sedan exakt. Så jag blev liggande på golvet i två dagar, säger han till SVT Sport.

VM inleddes med ett succékval för de svenska orienteringsherrarna. Albin Ridefelt var snabbast av alla då han sprang på 27 minuter och 42 sekunder, medan Anton Johansson, Emil Svensk och Gustav Bergman var trea i sina respektive heat,

– Det var ett riktigt bra lopp. Jag var lite nervös i början, det har varit en lång uppladdning för det här. Det var lite skakigt till första, men sedan var det väldigt bra. Jag kände mig pigg, jag är jättenöjd, säger Ridefelt.

”Blev liggande på golvet”

Ridefelt känner sig alltså i bra form och får starta sist i finalen på lördag. För Gustav Bergman har uppladdningen varit desto jobbigare.

– Jag har haft jättemycket ryggproblem sista veckan. Nu gick det bra att springa, men jag har inte gjort några förberedelser de senaste sju dagarna. Så jag känner mig tung i kroppen och så. Skönt att få ett kval nu och komma igång, säger han och fortsätter:

– Jag fick ryggskott för en vecka sedan exakt. Så jag blev liggande på golvet i två dagar och sedan sakta men säkert kommit tillbaka från det. Det har varit en väldigt tuff vecka.

SVT sänder VM

Hur orolig har du varit?

– Jag har varit jätteorolig, verkligen. Men från söndag och framåt har det blivit mycket bättre varje dag, säger Bergman.

SVT sänder orienterings-VM från Schweiz från och med i morgon torsdag. Det inleds med långdistans och sedan är det medeldistans och stafett på lördag och söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.