SVT:s unika bilder på den skadade världsmästaren

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldige individuelle världsmästaren Olav Lundanes var på väg att avgöra Tiomila när han var på väg loss med sitt Halden på nionde sträckan. Men han föll illa och slog axeln ur led.

Precis efter incidenten fångades han upp av SVT Sports team med fotografen Ulf Westergren och reportern Peter Jonsson i skogen, som vid gryningen kunde dokumentera det kanske mest dramatiska ögonblicket i årets Tiomila.

Han kom gående i tallskogen med stora smärtor medan höger arm hängde rätt ner. Vid en väg blev han gråtande omhändertagen av funktionärer och var i chock och orkade inte svara på frågor om vad som hänt.

– Väldigt tråkigt att det här skulle ske. Nu får vi hoppas att det går bra med Olav, säger Haldens slutman på tionde sträckan Magne Dähli till norska ha-halden.no.

Lundanes fördes senare till sjukhus och Halden tvingades bryta tävlingen.

– Det är otroligt frustrerande, säger Lundanes från Lugnets skidstadion i Falun.

Ulf Westergren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.