Lars Nelson gör en telefonintervju. Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömsträcka för Nelson efter mardrömmen

Uppdaterad
Publicerad

OS-debutant och första sträckan. Då tappar Lars Nelson skidan efter drygt hundra meter. – Jag tyckte det skulle bli lite extra spännande, säger han till Viasat.

Det var bilderna som ingen svensk ville se. Plötsligt föll en åkare långt bak i fältet och blev liggande. Det var svenske ”reserven” Lars Nelson (som fick chansen istället för Calle Halfvarsson som brottats med magproblem). Ryssen Japarov trampade på skidan och han hamnade långt bakom täten.

– Han var väldigt bufflig och det var jag inte överlycklig över, säger han.

OS i Sotji längdskidor

Men då hämtade han fram allt han hade, kanske inspirerad av Charlotte Kalla. Svensken jagade ikapp täten och var redan uppe och drog på andra varvet. Och i sista backen på hans sträcka hängde han av Ryssland och Norge som var 24 sekunder efter vid växling.

–Det var skönt att ingen där framme tog chansen och drog i väg. Jag hann tänka ”jaha, nu jävlar kan det vara kört”. Det blev annorlunda mentalt, det blev som en extra morot, ”skiter det sig så har jag något att skylla på”.

SVT Sports längdexpert Anders Blomquist var mäkta imponerad.

– Han har gjort en bragdsträcka – med strul och tappad skida-- Det är bara helt sanslöst att som debutant göra det. Grymt!, skrev han i SVT Sports liverapportering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet