Foppas Karlsson-hyllning: ”Han är otrolig”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Forsberg öste beröm över Erik Karlsson när han gästade Alla snackar Sotji i kväll. Legendaren var nästan avundsjuk på Tre Kronor.

– Skulle jag vara med nu så skulle jag vara väldigt glad att få ha Karlsson på backen, säger Peter Forsberg om 23-åringen.

– Att komma dit och ha en sådan kille. Det är betydelsefullt. Han är otroligt snabb de första stegen, han löser mycket själv, han kan skjuta och röra på sig. Han lever man mycket på.

OS i Sotji ishockey herrar

– Vi hade ju aldrig sådana backar...., säger SVT:s expert och forne landslagskollegan Mikael Renberg med ett skratt...

– Vi hade ju Lidas i och för sig, han var ju halvhyfsad kontrar Foppa med ett leende.

– Nej, men att ha någon sådan kommer betyda väldigt mycket i hela turneringen. Börjar det dra i hop sig måste vi ha någon som kan hänga in den, säger Foppa om Karlssons roll.

Foppa följer Sverige och OS-hockeyn med stort intresse.

– Jag var inte nervös innan men när matchen började tänkte jag, det här är ju stort, världens bästa spelare på isen. Nu kör de ju.

Även OS-hjälten Jörgen Jönsson fanns på plats.

– Det var en bra start för Tre Kronor. Lundqvist gjorde en bra match och de killar som behöver göra mål, gjorde mål, sa Jönsson.

Jönsson tycker sig se att Mårts lyckats få ihop laget på ett bra sätt och betonar hur viktigt det är at det förblir en bra sammanhållning.

– Viktigt att förbundskaptenen förstår sig på killarna. Oftast är det så men ibland kan de ta fel och då blir det inte den där kemin. Är övertygad om att svenska lag måste ha en stark kemi för att lyckas.

– Mårts har mycket med det där att göra, säger Foppa om förbundskapten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet