Johan Olsson öppnar liten glipa

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte hugget i sten att Johan Olsson lägger av. Oddsen är inte stora på att han fortsätter men hoppet finns i alla fall.

Johan Olsson fick ta sig en funderare för att inte lägga av efter VM-guldet på 50 km förra året. Han har tidigare sagt att OS i Sotji blir slutpunkten vad det gäller stora mästerskap.

Men nu pressar sig en liten strimma ljus genom den olssonska dörren.

– Jag har lämnat en väldigt liten glipa för att fortsätta men jag vet ju nu hur bräcklig en elitkarriär är, säger Olsson till SVT Spot.

– Det är min egen motivation som blir avgörande, säger Olsson och tvivlar på att han orkar lägga ner så mycket slit.

– Jag tror inte att jag orkar lägga ner så mycket arbete som krävs för att kunna ta ett VM-guld i Falun funderar Olsson, som fick med sig ett stafettguld och ett individuellt silver från 15 km klassiskt från Sotji.

Det svenska skidlandslaget genomgår just nu en generationsväxling. Anders Södergren slutar och Daniel Richardsson har inte lämnat klartecken inför nästa säsong.

– Vi ska ta ett snack senare om framtiden. I dag njuter vi av hemkomsten, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.