Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla: ”Det känns väldigt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon skrev svensk idrottshistoria när hon spurtade hem guldet i damstafetten. Charlotte Kallas bragdartade lopp var helt magiskt. – Det känns väldigt overkligt, säger hjälten till Viasat.

Svenskan började sin klassiska jakt med en rejäl uppförsbacke. Hon var 25 sekunder bakom finskan Läähtenmäki och tyskan Hermann vid växlingen. Hon tog sig närmare och närmare under loppet med sitt frenetiska benarbete.

–Jag försökte öppna rätt kontrollerat och ta smarta beslut under vägen. Jag fick höra av coacherna att jag var bäst i världen och det inspirerade. Jag kände mig bäst i världen, säger hon.     

OS i Sotji längdskidor

I sista backen fick hon häng på ledarduon och kunde bita sig kvar. Hon valde innerspår i sista kurvan och var trea in på upploppet där hon tog fram sin urkraft och spurtade hem guldet.                    

– Det var alldeles innan stadion som jag kom ikapp i ryggen och fick med mig bra med fart. Det var helt fantastiskt att få korsa mållinjen först av alla, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet