Foto: Bildmontage. TT Nyhetsbyrån och Justyna Kowalczyks Facebook

Kowalczyks olycka: Skadad och vallan på villovägar

Uppdaterad
Publicerad

Justyna Kowalzcyks uppladdning inför OS är allt annat än lyckad. Den polska skidsuveränen är fotskadad och saknar sina skidor och valla i Sotji.

Förklaringen till Justyna Kowalzcyks bleka insats på 10 km klassiskt (5:a) i Toblach i lördags var en fotskada. Polskan gav inga kommentarer efter tävlingen men i polska TVP talar hon idag ut om den fotskada som hämmar henne. Hon har på Facebook lagt ut en bild av foten som tydligt har svullnat upp.

– På grund av svår smärta i foten, var jag  tvungen att äta stora mängder smärtstillande medel till frukost. Sen fick jag ont i magen. Buksmärtorna och fotskadan gjorde mig oförmögen att åka tekniskt som jag har gjort tidigare, säger polskan till tv-kanalen.

Jag gav allt jag hade på banan. Jag var besviken och deprimerad efter loppet. Mycket deprimerad, säger Kowalczyk.

Vallan på villovägar

Foten är inte enda problemet för stjärnan. Hon är nu själv på plats i Sotji men hennes valla är på villovägar. 

133 par skidor, vallor, vallautrustning och kläder saknas. Ingen vet var det tagit vägen.

-Vallarna har redan varit här ett par dagar. Men de har inget att göra, de kan inte testa skidor eller snö. Det enda jag har är skidorna jag hade i Toblach, säger hon om att hennes utrustning försvunnit.

Hon är irriterad på att hennes team lagt alla ägg i samma korg.

-Man måste vara beredd på allt. De borde haft delar av den nu försvunna utrustningen med sig när de reste, ifall något skulle hända. Men i stället skickade de all utrustning med huvudlasten. Nu har de ingenting med sig, suckar Kowalczyk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.