Northug orolig inför stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Dagens norska insats i skiathlon gjorde Petter Northug orolig inför stafetten, som avgörs nästa söndag.

– Vi faller samman totalt en dag när vi egentligen har åkare som ska vara bra men som inte är med på sista varvet. Det blir svårt att ta ut ett stafettlag nu, fruktansvärt svårt, säger Northug, som själv blev 17:e åkare, till NRK.

Martin Johnsrud Sundby tog visserligen brons, men sedan var det tunt. Sjur Röthe slutade på 20:e plats medan Tord Asle Gjerdalen åkte in på 21:a plats.

OS i Sotji längdskidor

– Det var eländigt av oss i dag, säger Northug som var sämre än samtliga svenskar.

Just Sverige har Northug stor respekt för.

– De hade fyra åkare som var med hela vägen in, och så har de Johan Olsson på sidlinjen. De är regerande OS-mästare och är i OS-form igen.

Northug sneglar sarkastiskt på de mer framgångsrika norska skidskyttarna. Han antyder att de får gå in längdåkarnas stafettlag.

– Det blir väl Björndalen på sista sträckan och Berger på tredje, sedan får vi se.

Hellner förvånad

Silvemedaljören Marcus Hellner är en av många som blev överraskad över att det inte gick bättre för Norge och Northug i dagens skiathlon.

– Han körde sin vanliga stil och gled upp och ner i klungan. Jag trodde det var honom jag skymtade i ögonvrån, men det var Sundby. Jag är förvånad att Petter aldrig dök upp, säger Hellner till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet