Foto: Bildbyrån

Renberg: ”Kross i allt utom målprotokollet”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor var helt utspelat i OS-finalen, anser SVT:s expert Mikael Renberg. – Matchen kunde lika gärna ha slutat 7-0, säger han till SVT Sport.

Kanada sänkte utan problem Tre Kronor i OS-finalen med 3-0. SVT:s ishockeyexpert Mikael Renberg anser att förlusten hade kunnat vara mycket större.

”Kunde lika gärna slutat 7-0”

– Kanada är överlägset och matchen kunde lika gärna ha slutat 7-0. De imponerar med ett supertätt försvar och är otroligt disciplinerat, säger han till SVT Sport.

OS i Sotji ishockey herrar

– Sverige kom inte till något numerärt överläge i spelvändningarna, medan Kanada skapade hur många som helst. Det var stor skillnad mellan lagen och det är tack vare Henrik Lundqvist som man håller siffrorna nere. Det var kross i allt utom målprotokollet, fortsätter Renberg.

Saknade tre världsklasscentrar

– Sverige saknade tre av världens bästa centrar i Henrik Zetterberg, Henrik Sedin och Nicklas Bäckström och hade ingen chans. Det fanns ingen som kunde hålla i puck, ingen anförare.

Imponerad av Krüger och Hjalmarsson

I liverapporteringen sammanfattade Renberg Tre Kronors och hela OS-turneringen.

”Många spelare överraskade på mig, inte minst Krüger och Hjalmarsson. Vi hade en bra resa mot final och behövde bara prestera mot ett skadeskjutet Finland. Grattis också till Finland som presterade på topp med det lag de hade. Överhuvudtaget en dålig turnering där USA presterade bäst fram till semifinalen och Kanada presterade bäst från semifinalen”, skrev Renberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet