”Sundby borde straffas”

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om bronset fick den ryska publiken att tystna. Sundby bytte spår och kom in före Vylegzjanin, en manöver som SVT:s expert Anders Blomquist hade en del synpunkter på.

-Sundby glider in i Vylegzjanins spurtkorridor. Ju mer jag tänker på Sundbys sista meter – desto mer övertygad blir jag över att han bör diskas för korridorbytet. det är inte schysst, säger Blomquist.

Även Mathias Fredriksson tycker att Sundby gjorde fel.

OS i Sotji längdskidor

– Håller med Anders, Sundby störde Vyle och bör enligt regelboken straffas.

Ryssland lämnade in en protest efter målgången i herrarnas skiathlon. Ryssarna hävdar att Norges Martin Johnsrud Sundby trängde Maxim Vylegzjanin i kampen om bronsmedaljen.

Men protesten avslogs.

-Jag får en skriftlig varning, men som jag sade till juryn; jag visste inte vilken bana jag var i och försökte bara att hänga på åkarna framför, sade Martin Johnsrud Sundby till VG.

-Juryn har granskat videon och såg att Martin kom lite över på Vylegzjanins sida, men att det berodde på att han snubblade till, sade Norges tränare Trond Nystad.

Petter Northug uttalade sig också i frågan:

– Jag har sett upploppet på tv. Allt jag såg var att Vylegzjanin spurtade för dåligt, sade Petter Northug.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet