Foto: SVT

Väntan över för fräsch Lundqvist

Uppdaterad
Publicerad

I ett av de sista planen med NHL-spelare till Sotji fanns bland annat målvakten Henrik Lundqvist med och han såg oförskämt fräsch ut. Han var förväntansfull inför turneringen.

-Han måste ha hittat en dusch på planet, säger en häpen Alexander Steen, som var helt slut, till SVT Sport.

– Det var skönt att komma hit och se hur allting ser ut. Man har ju laddat för det här i flera månader och det har ju gått bra med laget (NY Rangers) de senaste fyra, fem veckorna, säger Lundqvist efter landningen och tycker att resan gått perfekt.

OS i Sotji ishockey herrar

– Det var ju väldigt bra ordnat och de flesta är ju vana vid långflygningar, så det har inte varit några problem, säger Henke och lyfter fram att laget går för guld.

– Vi har definitivt en chans på guldet, säger slår Henke fast innan han ska iväg på träning direkt, något han välkomnar.

– Vi kommer ju inte att få så många chanser att spela ihop oss och det gäller att anpassa sig till den större rinken. Nu ska jag slipa på detaljer. Men det gäller det att fokusera och inte göra det här för stort, säger Henke.

Tre Kronor går in i turneringen på  onsdag kväll svensk tid (18.00) mot Tjeckien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet