OS 2012 var senaste gången Marcus Nyman tävlade i den svenska landslagsdräkten. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-svensk gör landslagscomeback

Uppdaterad
Publicerad

För två somrar sedan tog han timeout.

Nu är den över.

Om ett par veckor gör Marcus Nyman landslagscomeback.

Efter OS i London bestämde tog den svenske judostjärnan Marcus Nyman, då blott 22 år gammal, timeout från landslaget och internationellt tävlande. Nu är den timeuoten över.   

Den 13-14 september ska den dubble EM-medaljören vara med på en grand prix-tävling i kroatiska Zagreb.      

”Har mer att ge”

Därefter väntar ytterligare tre internationella tävlingar under hösten.

– Jag känner att jag fortfarande har mer att ge och tror att jag hade ångrat mig i framtiden om jag inte hade gett det ett nytt försök, säger han till SVT Sport.

Håller hög nivå

Även om Nyman inte har tävlat internationellt de senaste åren har han ändå deltagit i tyska och österrikiska ligatävlingar. Han berättar att han där har fått fina kvitton på att han fortfarande håller hög nivå.

– Jag var nere i Tyskland för nån månad sedan och tog då en kille som nog är topp 10 i världen. Så jag hänger med fortfarande. Sedan behöver jag få upp sistanivån, så att jag orkar på slutet när man har maxpuls, säger han.

Siktar du mot OS i Rio 2016?

– Det skulle vara jätteroligt att göra ett OS till. Sedan får vi se hur pass bra det går då. Går det bra gör jag kanske comeback på allvar, men det kan ju bli så att jag känner att det inte funkar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.