Otäck olycka i GP-tävling – häst fick avlivas

Uppdaterad
Publicerad

En otäck olycka inträffade under Grand Prix-tävlingen i Geneve. Grekiska Athina Onassis häst fick avlivas efter att ekipaget kommit fel till ett hinder och kraschat svårt. Tävlingen bröts under en timme.

Athina Onassis och hennes topphäst Camille Z hade kommit halvvägs in i sin ritt och skulle hoppa över ett hinder när något plötsligt gick helt fel.

Hästen rasade rakt ner över hindret och landade illa, samtidigt som Onassis kastades av.

Grekiskan klarade sig oskadd, men tävlingen fick brytas under en dryg timme medan hästen transporterades bort från arenan. Senare konstaterades det att skadorna på hästen var så svåra att man var tvungen att avliva den.

Onassis är, vid sidan av tävlingskarriären, känd för att vara den enda levande arvingen till den grekiske skeppsredaren Aristotle Onassis som var gift med Jacqueline Kennedy. Athina Onassis tillgångar har uppskattats till tiotals miljarder kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.