Foto: Bildbyrån

Goalball-herrarna klara för semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Fatmir Seremeti och Peter Weichel blev båda tvåmålsskyttar när Sverige vann kvartsfinalen i goalball. Efter 5–1 mot Turkiet är laget klart för semifinal i Rio. ”Det är så oväntat och stort. Det är en bragd”, säger Fatmir Seremeti till SVT Sport.

Ledningen efter den första halvleken var bara 1–0 sedan Fatmir Seremeti öppnat målskyttet efter knappt tio minuters spel.

– Tror att det målet betydde väldigt mycket, man  kunde slappna av ytterligare lite till, säger Fatmir Seremeti till SVT Sport.

Paralympics

Men i den andra halvleken imponerade svenskarna. Mål nummer två och tre kom inom loppet av 40 sekunder.

– Vi sa att vi skulle vinna det här på vår defensiv, att vi måste jobba i luckorna de har och ha ett stort tålamod. Jobbar vi målmedvetet så kommer målen, säger Seremeti.

Björkstrand sista målskytt

Sverige hade ett skott i ribban innan Turkiet med drygt en minut kvar av matchen i stället reducerade på straff. Målet hjälpte dock föga – svenskarna svarade direkt med dubbla mål.

Jimmy Björkstrand blev matchens sista målskytt när han med en kylig straff fastställde slutresultatet 5–1.

– Så jävla underbart. Det här var så oväntat och stort. Det är en bragd. Fotbollslandslag och handbollslandslag, vi gör det som de inte klarade.

I semifinalen väntar en av favoriterna – Litauen.

– Vi ska visa dem samma svenska stål som vi visade mot Turkiet, säger Seremeti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet