Öhgren förlorade åttondel

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Öhgren fick en kanonstart på bordtennis-turneringen i Paralympics – men i åttondelen tog det abrupt slut. Öhgren förlorade i tre raka set mot tysken Jan Gurtler. ”Jag kunde inte sätta mina attacker till fullo”, säger Öhgren till SVT Sport.

Det blev aldrig någon riktig match i Alexander Öhgrens åttondel. Motståndaren Jan Gurtler gjorde processen kort och vann i tre raka set, 11-5, 11-8 och 11-7.

– Första set rann iväg. Han kom in i ett stim och fick många bollar. Andra set leder jag stundtals och hade jag tagit hade det blivit en annan match, säger en besviken Alexander Öhgren till SVT Sport efter uttåget.

Paralympics

Gutler och Öhgren har möts en antal gånger under åren utan att någon lyckas få ett övertag på den andre. Men idag blev tysken för svår.

– Det är en bra motståndaren, Vi har möts många år. Jag har vunnit ibland och han har vunnit ibland. Idag var väldigt bollsnål och jag slog bort lite för mycket, säger Öhgren.

– Jag kunde inte sätta mina attacker till fullo.

Paralympics är dock inte över för Öhgren. Nu måste han istället ladda om till lag-tävlingen.

– Jag får smälta det här lite, det har varit påfrestande de här dagarna, sen så kommer Viktor och jag göra allt för att kvalificera oss från kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet