Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Årsjö är nominerad till pris efter uppmärksammade bilden Foto: TT

Ett år efter uppmärksammade bilden: Ebba Årsjö kan prisas

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan publicerade Ebba Årsjö bilden på sin muskelnedsättning i högerbenet.

Nu kan den svenska parastjärnan prisas som ”Näringslivets 150 superkommunikatörer”.

– Det är så jäkla många kända namn med där, Sveriges största. Så det är konstigt att jag ska stå med där, säger Årsjö till SVT Sport.

Vinnaren av årets ”Näringslivets 150 superkommunikatörer” utses den 29 juli och i dag presenterade Resumé de 150 som kan ta hem utmärkelsen.

En av totalt sex idrottare är Ebba Årsjö.

”Skidåkare som visar upp sin funktionsnedsättning i sociala medier”, står det i motiveringen.

– Jättecoolt så klart. Det är så jäkla många kända namn med där, Sveriges största. Så det är konstigt att jag ska stå med där, säger Årsjö.

Ett år sedan hyllade bilden

Det är på dagen ett år sedan Årsjö publicerade bilden på sin muskelnedsättning i högerbenet, en bieffekt av syndromet som hon föddes med, Klippel-Trenaunays syndrom.

– Det var ett lite bra sammanträffande.

Hon berättar att hon fortfarande får mycket kärlek och uppskattning för bilden.

– Den har följt med hela tiden. Det har varit väldigt mycket kring den bilden och det har pratats mycket om den. Det är jättekul. Den liksom lever fortfarade.

22-åringen fick beskedet i morse av Svenska parasportförbundet.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

– Jag tror inte att jag har så stora chanser. Det är inte så många som vet vem jag är, det är mest äldre eller de med idrottsintresse, skrattar Årsjö.

Övriga nominerade idrottare till ”Näringslivets 150 superkommunikatörer” är Nils van der Poel (skridsko), Zlatan Ibrahimovic (fotboll), Armand Duplantis (stavhopp), Carl Hedin (ridsport) och Johanna Hagström (längdskidor).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.