Legendariske skytten Jonas Jacobsson fick pris som Årets Idrottare med funktionshinder vid Idrottsgalan 2009. Nu får parasportarna en egen idrottsgala. Foto: Bildbyrån

Parasporten får egen idrottsgala

Uppdaterad
Publicerad

Nu får parasportarna sin egen idrottsgala.

– Vi vill hitta former för att uppmärksamma de fantastiska idrottsprestationer som görs inom parasporten, säger Johan Strid, generalsekreterare i Parasportförbundet och Paralympiska kommittén, till Dagens Nyheter.

– Parasportgalan blir en del i en kraftsamling som ska öka synligheten för parasport. Vi arbetar för att skapa en bra miljö för utveckling generellt inom den svenska idrottsrörelsen. Och den blir viktig som samlingsplats för aktiva och ledare över idrottsgränserna.

Parasportförbundet arbetar för att inkludera sina grenar i de olika specialidrottsförbunden, som exempelvis triathlon – ny som parasport och som redan från starten finns med i triathlonförbundet.

Galan ska gå den 4 februari nästa år. Plats är inte bestämd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.