Maja Reichard jublar efter att hon tagit nytt världsrekord på 100m bröstsim 25,45 under Malmö Open i februari 2016.

Svenska rekord i OS-bassängen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska simmarna är just nu i Rio på tävlingar inför Paralympics – och det blev framgångar redan under första dagen både för damerna och herrarna.

Pernilla Lindberg som redan är klar för Paralympics i sommar tog guld i direktfinalen på 200 meter medley under försökspasset och Paralympiska guldmedaljören på 100m bröstsim i London 2012, Maja Reichard, simmade 200 meter medley på sin snabbaste tid sedan hon tog VM-brons i somras.

Dessutom slogs det fyra svenska rekord redan under försökspasset av Lina Watz, Mikael Fredriksson och Ludvig Nyrén som tog två av de fyra rekorden i paralympiska poolen.

Paralympics

Klarad kvaltid

Ludvig Nyrén gick vidare till final som 4:a på både 100m frisim och 100m fjäril (pers och svenskt rekord) och under finalpasset slog Ludvig till med ett nytt kanonlopp på fjärilsdistansen. Personligt rekord med två sekunder och klart under kvaltiden till Paralympics i Rio i september.

Truppen till Paralympics – och hela kandidatlistan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet