Foto: Jesper Parnevik/TT Nyhetsbyårn

Parnevik bröt revben på Segway

Uppdaterad
Publicerad

Golfaren Jesper Parnevik skulle delta i Scottish Open men efter att ha brutit ett revben när han åkte Segway på Öland får han istället vila. – En larvig olycka helt enkelt, säger han skrattande till SVT Sport.

Jesper Parnevik hade nyss återvänt till Sverige och Öland efter att ha hajkat i Norge, strax utanför Stavanger. Men det var inte under äventyret i Norge som revbenet bröts, utan i en trädgård på Öland under en provtur på en Segway.

– Det hade varit coolare att bryta revbenet genom att falla mot en klippa men istället gjorde jag det på ett mycket ograciöst sätt, säger golfaren och skrattar.

Han berättar att han gärna hade sagt att han försökte få till ett häftigt trick, men att så icke var fallet. Han menar dock att han haft tur då styret på åkdonet gick av och skadan därför inte blev så allvarlig som den kunde ha blivit.

– Jag skulle runda midsommarstången men tog av foten från ståplattan, något man tydligen inte får göra. Jag tappade balansen och landade på styret, det kändes som att det gick genom bröstet men som tur var hade styret gått av. Tur i oturen helt enkelt, berättar Parnevik.

Svensken hade tänkt att delta i Scottish Open, som spelas 10:e till 13:e juli, men får han alltså fokusera på att vila.

– Revbensskador tar dessvärre ett tag att läka. Jag fick en spricka för några år sedan och då var jag borta i sex veckor, säger den svenske stjänan och som tror att det kommer att ta längre tid den här gången.

Se klippet när Parnevik kraschar på segway: http://instagram.com/p/qO62d3jSrf/

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.